четвъртък, май 28, 2009

Храни, които са eстествен афродизиак

Ние не живеем за да ядем, но ядем за да живеем. Храните, с които се храним влияят на здравето, на хормоналната система, действат на мозъчната химия и нивата на стреса, енергизират ни, а някои от тях отключват и повишават желанията, и са действащ естествен афродизиак.





Медът, освен многото ползи за здравето на човека, които притежава е истински афродизиак.

В Древен Египет голяма част от лекарства били създавани на основата на меда, включително и лековете срещу стерилитет и импотентност.

Медът е добър източник на борон. Това е минерал, който помага на човешкото тяло да произвежда женския хормон естроген. Естрогенът е свързан с мъжкия и женския оргазъм. Освен това медът съдържа и витамин В, който влияе на тестостерона, нужен за тялото ни.



Афродизираща роля играят аспержите, защото са богати на фибри, витамин Б6, витамин А, витамин С, тиамин, фолиева киселина и калий.

Фолиевата киселина пък помага за произвеждането на хистамин, който съдейства за достигането на оргазъм. Факт е, че често са присъствали в менюто на Джакомо Казанова.



Бананите са силен афродизиак, не само заради фалическата си форма, а и защото са богати на магнезий, калии и витамин В, в резултат на което се увеличава мъжкото либидо.



Древните ацтеки наричали авокадото “тестисно дърво” заради неговата форма. То съдържа много фолиева киселина, калий и витамин Б6 - всички те са афродизиаци.



От дълги години хората забелязали, че стридите увеличават сексуалното желание. Това е така заради високите нива на цинк, които те съдържат. С това подпомагат либидото и производството на сперма.



В кухнята и храненето босилекът се използва като ароматна подправка. Той е естествен афродизиак, който стимулира сексуално тялото.



В миналото се смятало, че ароматът на бадеми възбужда страстта на жените. В наше време учените са открили, че бадемите съдържат много магнезий, фибри и витамин Е, които влияят на половите хормони и сексуалните желания.



Чистият шоколад, наричан от древните ацтеки "храната на боговете" съдържа анандамин, който ни праща на върха на вълната като ни кара да се чувстваме заредени и позитивни. Той съдържа и фенилетиламин, който отделя допамин и помага за еуфоричните усещания по време на оргазъм.

Така че чистият шоколад е наистина кралят на афродизиаците.

Необходима съставка за производството на шоколада е какаото. То пък съдържа триптофан, който е важен за серотонина. Това е хормонът, помагащ ни да се отпуснем.



Древните гърци са свързвали смокинята с любовта и плодовитостта. Смокинята е била любима храна и на Клеопатра.
Този плод съдържа много захари, фибри и витамини, които енергизират организма.